Skåne runt

Skånes turistinformation


Malmö – Staden som är skånes ”huvudstad” och Sveriges tredje största stad med över 400 000 invånare i hela kommunen. Malmö har ett rikt näringsliv och staden har en internationell anda som kommer från Malmö är passagen ut i Europa. Läs mer om Malmö här.


Lund – Lund är skånes tredje största stad med mer än 85 000 invånare. Lund är en utpräglad universitetstad med många attraktiva utbildningar som drar folk från hela Sverige. Staden räknas som en av de mest säkra i Skåne och staden ligger bara ett par mil från Malmö. Läs mer om Lund här.


Helsingborg – Staden är kanske mest känd hos allmänheten att färjan över till Danmark tas härifrån och Helsingborg är en också en internationell stad tack vare läget. Staden är skånes andra största stad med mer än 120 000 invånare. Helsingborg har ett av de bästa allsvenska fotbollslagen. Läs mer om Helsingborg här.


Landskrona – Landskrona är Skånes femte största stad med ca 50 000 invånare i hela kommunen. Staden ligger mycket vackert vid Öresund och det finns många högklassiga stränder och sommarnöjen i staden. Staden grundades redan år 1413. Läs mer om på hotell Landskrona här.


Ystad – Staden ligger allra längst ner i Sverige och det är bara Ystad som ligger något mer söderut. Ystad är en populär turistort under sommaren och Henning Mankells romaner om Kurt Wallander har gett staden ett ansikte även internationellt. Läs mer om Ystad här.


Halmstad – Halmstad ligger i södra delen av Halland med det är en så trevlig stad att vi tar med denna staden också bland turiststäder i södra Sverige. Halmstad är pulserande stad som har ett rikt nattliv och staden drar till sig många fest och badsugna människor sommartid- Läs mer om Halmstad här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *